Svenskt showcase i Berlin!

on juni 25 | in Nyheter | by | with No Comments

Som en del i RNMs internationaliseringsarbete, där vi bara för ca två veckor sedan kunde presentera vår onlineportfolio bestående av västsvenska musiker, tonsättare och ensembler, arbetar vi tillsammans med STIMs promotionsnämnd, Kultur i Väst, Svenska Ambassaden i Berlin och Producentbyrån, just nu med att producera en dag med svensk nyskriven musik som äger rum på det Nordiska Felleshuset i Berlin den 13 september.

Arrangemanget, med titeln Klassiker von morgen? – Schwedische Neukompositionen für Chor, Ensemble und elektronische Musik (svensk nyskriven musik för kör, ensemble och elektronisk musik) syftar till att presentera och diskutera ny svensk musik.Medverkar under dagen gör bl a RilkeEnsemblen, The Gothenburg Combo och There Are No More Four Seasons (George Kentros & Mattias Petersson). Dagen innehåller även ett panelsamtal med journalister, arrangörer och tonsättare från både Sverige och Tyskland där man bland annat ska diskutera hur man tar med sig den nyskrivna musiken in i den vanliga repertoaren och vidare in i framtiden.

Arrangemanget den 13 september är en del de nordiska ambassadernas satsning Nordic Play som invigs torsdagen den 3 juli. Representanter från både RNM och Kultur i Väst kommer att finnas på plats under invigningen och RNMs onlineportfolio kommer att presenteras på plats under perioden 3 juli till 1 oktober 2014.

Projektet finansieras av STIMs promotionsnämndSvenska Ambassaden i Berlin, Kultur i Väst och RNM.

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top