Klassiker von morgen?

on juni 18 | in Tidigare projekt | by | with No Comments

På uppdrag av Kultur i Väst och i samarbete med RNM arbetar Producentbyrån just nu med att arrangera en dag med svensk nyskriven musik som äger rum på det Nordiska Felleshuset i Berlin den 13 september. Arrangemanget, med titeln Klassiker von morgen? – Schwedische Neukompositionen für Chor, Ensemble und elektronische Musik (svensk nyskriven musik för kör, ensemble och elektronisk musik) syftar till att presentera och diskutera ny svensk musik. Medverkar under dagen gör bl a RilkeEnsemblen, The Gothenburg Combo och George Kentros & Mattias Petersson. Dagen innehåller även ett panelsamtal med deltagare från både Sverige och Tyskland där man bland annat ska diskutera hur man får med sig den nyskrivna musiken i repertoaren och in i framtiden. Medverkar gör Margarete Zander, före detta konstnärlig ledare för den Berlinbaserade festivalen Ultraschall, Jennifer Dautermann från organisationen Piranha Kultur som bl a arrangerar Classical:NEXT och WOMEX, dirigenten André de Ridder, den svenska tonsättaren Karin Rehnqvist och skribenten och författaren Tony Lundman.

Arrangemanget den 13 september är en del de nordiska ambassadernas satsning Nordic Play som invigs den 3 juli. Projektet finansieras av Stims promotionsnämnd, Svenska Ambassaden i Berlin, Kultur i Väst och RNM.

Program 13 september 2014
16:30 – Nordiska Felleshuset öppnar
17:00 – Paneldiskussion ”Contemporary Art Music As Repertoire Works”
19:00 – The Gothenburg Combo
20:00 – RilkeEnsemblen (dirigent Gunnar Eriksson)
21:00 – There Are No More Four Seasons (George Kentros & Mattias Petersson)
22:00 – Mingel

RNM part: Malin Enberg
Fokusområde: Internationalisering

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top