Gitarr - foto Polina Ulianova

Kort om RNM

on februari 14 | in Nyheter, Slider on start page | by | with No Comments

RNM (Resurs Ny Musik) ska stärka den samtida musikens ställning och öka dess relevans i samhället. RNM ska utgöra en resurs för samtida musik- och ljudkonst i Västra Götalandsregionen genom att verka övergripande och stödjande. RNM ska samla kompetens, kraft och kunskap samt identifiera och stärka de områden där resurser eller insatser behövs.

En stor del av RNMs verksamhet är strategiskt utvecklingsarbete. Det behövs erfarenhet och kunskap från aktiva utövare som deltar i frågor kring den nutida musikens förutsättningar, möjligheter och betydelse. Genom projekt och idéer från musiker, tonsättare, institutioner, arrangörer och ensembler erbjuder RNM rådgivning, idéer och strategier för satsningar inom den samtida musiken. Målet för RNM är att verka samordnande och att långsiktigt utveckla förutsättningar för musik- och ljudkonstens möjligheter i samhället.

RNM är ingen bidragsgivande organisation, men i de projekt som bedöms relevanta nog att ta vidare inom ramen för RNM arvoderas självklart alla inblandade parter. Hör av er om ni vill veta mer.

 

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top