Textile Sounds

on oktober 6 | in Nyheter, Slider on start page | by | with No Comments

Den 9-12 oktober äger festivalen Textile Sounds rum i Textilmuseets nyöppnade lokaler i Textile Fashion Center i Borås. Under fyra fullmatade dagar förvandlas rummen till mötesplats för publik, artister, konstnärer och hantverkare. RNM passade på att ta ett snack med en av festivalens konstnärliga ledare, Stefan Klaverdal.

Kan du berätta lite om Textile Sounds?
Textile Sounds är en festival för ljud, musik och textil, placerad på Textimuseet i Borås. Som publik kommer man att kunna möta både konstinstallationer, konserter, workshops och ett enklare makerspace i alla möjliga former och genrer, allt från popkonserter till mycket experimentella saker.

Hur kommer det sig att ni startade Textile Sounds?
Under arbetet med performanceoperan Den Lilla Vävoperan som jag och Lisa Hansson tog fram 2012-13 kände vi att det fanns mycket mer i gränsområdet textil/musik, och att det faktiskt finns en hel del människor som likt oss hittat och sett parallellerna mellan hur man arbetar och ser på sitt uttrycksmedel. Att skapa textil tar lite tid, precis som med musik. Man använder i många fall noter, man arbetar omväxlande själv och tillsammans, man arbetar med form och kompositioner och så vidare. Dessutom har vi märkt att det är givande för människor från både musikvärlden och textilt håll att mötas!

Vad kan publiken förvänta sig och varför ska man ta sig till festivalen?
Jag tycker man ska komma för att leka och experimentera, träffa andra, lyssna på bra musik och prata med musiker och textilkonstnärer! Ta med familjen och skapa, spela, väv och sy!

Vi tycker det är roligt att så många uttryckt sig så positivt om initiativet. Det kommer att bli väldigt roligt att ha alla artister under ett och samma tak i några dagar. En rolig sak jag vill lyfta är att vi under Textile Sounds lägger en grund för vidare arbete med Den Stora Vävoperan som har premiär i Borås i april 2015. Man kan under festivalen lämna ett bidrag till operan; väv något eller lämna ett ljud och få med det i operaföreställningen! Operan kan man läsa lite om på www.vavoperan.se

Läs mer om Textile Sounds på www.textilesounds.se

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top