Resor/pitchmöten

on november 7 | in Slider on start page, Tidigare projekt | by | with No Comments

Att besöka festivaler och mässor är ett sätt för RNM att tillsammans med aktörer verksamma inom fältet sprida information om västsvenska musiker, tonsättare och ensembler. Det handlar om att skapa exponeringsytor för västsvenska utövare och om att verka för att etablera nya kontakter och relationer som syftar till ömsesidiga samarbeten och utbyten, både internationellt och nationellt.

Tidigare har vi t.ex. besökt  Ultraschall, CTM och Transmediale i Berlin, SPOR i Århus, Ultima – Oslo Contemporary Music Festival och Only Connect i Oslo, G((o))ng Tomorrow i Köpenhamn, Bergen Festspel och Borealis i Bergen, Huddersfield Contemporary Music Festival i Huddersfield, Tectonics i Reykjavik och Gaida i Vilnius. Syftet med resorna är att lyfta fram västsvensk musik och på längre sikt etablera varaktiga kontakter och möjligheter till västsvenska showcase.

Resorna är också ett bra tillfälle att lansera RNM:s portfolio på respektive plats för att skapa intresse för västsvenska musiker och ensembler i det övergripande syftet att möjliggöra ökade konstnärliga utbyten med andra regionala eller nationella aktörer. Resorna synkroniseras i samverkan med Kultur i Väst.

Uppdraget för medresenärerna, dvs aktörer från fältet, handlar till lika stor del om att knyta kontakter och etablera samarbeten som att hitta inspiration till det egna skapandet eller den egna verksamheten. Medresenärer väljs utifrån relevans för varje enskild resa och behöver inte enbart vara personer från musik- eller utövarhåll utan även angränsande aktörer med kompetens inom fältet eller där internationell samverkan är ett prioriterat område inom vederbörandes organisation.

RNM part: Staffan Svensson
Fokusområde:
Internationalisering

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top