Warning: Declaration of EM_Booking::can_manage() should be compatible with EM_Object::can_manage($owner_capability = false, $admin_capability = false, $user_to_check = false) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-booking.php on line 1085 Warning: Declaration of EM_Bookings::get_default_search($array = Array) should be compatible with EM_Object::get_default_search($defaults = Array, $array = Array) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-bookings.php on line 7 Warning: Declaration of EM_Calendar::get_default_search($array = Array) should be compatible with EM_Object::get_default_search($defaults = Array, $array = Array) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-calendar.php on line 413 Warning: Declaration of EM_Category::can_manage($capability_owner = 'edit_categ...', $capability_admin = false) should be compatible with EM_Object::can_manage($owner_capability = false, $admin_capability = false, $user_to_check = false) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-category.php on line 282 Warning: Declaration of EM_Category::get_image_url() should be compatible with EM_Object::get_image_url($size = 'full') in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-category.php on line 282 Warning: Declaration of EM_Walker_Category::start_el(&$output, $category, $depth, $args) should be compatible with Walker::start_el(&$output, $object, $depth = 0, $args = Array, $current_object_id = 0) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-category-taxonomy.php on line 152 Warning: Declaration of EM_Categories::get_default_search($array = Array) should be compatible with EM_Object::get_default_search($defaults = Array, $array = Array) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-categories.php on line 2 Warning: Declaration of EM_Events::get_default_search($array = Array) should be compatible with EM_Object::get_default_search($defaults = Array, $array = Array) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-events.php on line 440 Warning: Declaration of EM_Events::get_post_search($args = Array, $filter = false) should be compatible with EM_Object::get_post_search($args = Array, $filter = false, $request = Array) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-events.php on line 440 Warning: Declaration of EM_Events::can_manage($event_ids) should be compatible with EM_Object::can_manage($owner_capability = false, $admin_capability = false, $user_to_check = false) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-events.php on line 440 Warning: Declaration of EM_Locations::get_default_search($array = Array) should be compatible with EM_Object::get_default_search($defaults = Array, $array = Array) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-locations.php on line 314 Warning: Declaration of EM_Tags::get_default_search($array = Array) should be compatible with EM_Object::get_default_search($defaults = Array, $array = Array) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-tags.php on line 2 Warning: Declaration of EM_Ticket_Booking::can_manage() should be compatible with EM_Object::can_manage($owner_capability = false, $admin_capability = false, $user_to_check = false) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-ticket-booking.php on line 245 Warning: Declaration of EM_Ticket::can_manage() should be compatible with EM_Object::can_manage($owner_capability = false, $admin_capability = false, $user_to_check = false) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-ticket.php on line 489 Warning: Declaration of EM_Tickets_Bookings::get_default_search($array = Array) should be compatible with EM_Object::get_default_search($defaults = Array, $array = Array) in /storage/content/40/190640/rnm.nu/public_html/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-tickets-bookings.php on line 7 Palmarum | RNM | Resurs Ny Musik

Palmarum

on mars 18 | in Nyheter, Slider on start page | by | with No Comments

Palmhuset är utan tvekan en av Göteborgs absolut vackraste platser. En oas mitt i oasen Trädgårdsföreningen, ett stenkast från Avenyn. Under de senaste åren har Palmhuset dock förvandlats från att bara visa upp säsongens växter till att även presentera fantastiska konstupplevelser i form av scenkonstserien Palmarum. Vi ville veta mer om tankarna bakom den här satsningen och bestämde oss för att ta ett snack med Lisa Brunnström som jobbar som evenemangsledare i Trädgårdsföreningen.

Vad är Palmarum?
Palmarum är en scenkonstserie i fyra delar som startade 2013. Projektet är ett samarbete mellan musikern och konstnären Xenia Kriisin och Trädgårdsföreningen i Göteborg. Genom Palmarum får du som publik uppleva intressanta akter som sträcker sig utanför de redan etablerade scenerna i Göteborg i en spännande och annorlunda inramning. Vi vill skapa ett nytt forum för konstnärer där de under bra, jämställda förhållanden och inspirerande möten får en plats att skapa och synas.

Varför väljer man att presentera scenkonst i ett palmhus?
Palmhuset är en unik plats. Vi ville hitta ett nytt sätt att lyfta fram huset och ge fler chans att upptäcka platsen. Historiskt sett har Palmhuset använts för att ställa ut och visa upp säsongens växter. Mötet mellan hortikulturen och den moderna kulturen blir en spännande tolkning av Palmhuset ursprung. Vi ville också skapa en plats för konstnärer att möta sin publik utanför de etablerade scener som redan finns i Göteborg. När Palmhuset fylls av ljud och ljus skapas magi.

Väldigt många av de artister och konstnärer som kommer hit skapar en unik akt just för Palmhuset. Platsen är inspirerande och bjuder in till samspel. Eftersom platsen i sig inte är ett scenkonstrum finns inga ramar eller måsten. Platsens begränsningar blir också en tillgång. Och publik och kreatör kommer ofta väldigt nära varandra både rent bokstavligt och på ett mentalt plan.

Vad har ni fått för respons från publik och medverkande?
Trots de ibland svåra förutsättningarna så är reaktionerna från medverkande allt igenom positiva. Publiken verkar älska att sitta och trängas lite, ibland i kyla, ibland i värme. Man kommer nära varandra och upplever verkligen någonting tillsammans. Vi är tacksamma för alla uthålliga besökare och medverkande som står ut med husets små egenheter.

Vad kan vi förvänta oss av fredagens Palmarum?
Fredagens premiär blir en härlig explosion av intryck. Johan Hjalmarsson bjuder på en stark visuell akt med trumimprovisation och ljusprojektioner, både intimt och storslaget på samma gång. Maria W Horn hypnotiserar oss med sin elektroniska audiovisuella musik. I kombination med projektioner, ljud, rörliga bilder skapar hon en sfär av stämningar. Vi kommer få en explosiv årspremiär!

Vad har ni på gång framöver?
Scenkonstserien kommer ju dyka upp under fyra gånger år 2015. I år kommer vi presentera många soloakter och låta dem utforska rummet i sin solitud. Det är otroligt mäktigt att presentera en ensam person på scen, det blir konstigt nog väldigt stort. Nästa kväll är “Palmarum goes West Pride” den 12 juni. Då tar vi del av festivalens program och skapar en färgsprakande och fri kväll i kärlekens tecken. Detta kombinerat med hur viktigt det är att ta ställning mot orättvisor och förtryck.

Sedan kommer hösten och med anledning av detta presenterar vi intima och experimentella akter. Lite överraskningar kan man också alltid vänta sig. Datum för hösten är 9 oktober och 20 november så boka in deras kalendrar redan nu!

Läs mer på www.palmarum.se

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top