Portfolio 3.0

on februari 11 | in Slider on start page, Tidigare projekt | by | with No Comments

I juni 2014 lanserade vi RNMs onlineportfolio med 18 stycken musiker och ensembler från Västsverige verksamma inom musik- och ljudkonst och i april 2015 gjordes en utökning med 5 personer med tonvikt på ljudkonsten. Portfolion är ett led i RNMs internationella satsning för att lyfta fram och stärka framstående utövare och deras produktioner inom musik- och ljudkonst.

Portfolion togs fram i samarbete med Kultur i Väst för synliggörande och marknadsföring av framstående västsvenska musiker, ensembler och tonsättare internationellt på festivaler och mässor. Under 2014 och 2015 har portfolion bland annat lyfts fram på ISPA i New York, på festivalerna Ultima – Oslo Contemporary Music Festival i Oslo, Huddersfield Contemporary Music Festival i England, under Wundergrund/G((o))ng Tomorrow i Köpenhamn, på Festspillene i Bergen, Gaida i Vilnius, Ultraschall och Transmediale/CTM i Berlin och på SPOR i Århus. RNM har även på olika andra sätt uppmärksammat de aktörer som ingår i portfolion.

Under våren 2016 görs en ny utlysning och i samband med detta görs även ett nytt urval av ett antal referenspersoner från det fria musiklivet i Västra Götalandsregionen samt ett antal externa aktörer. Den uppdaterade versionen av portfolion presenteras den 29 april 2016!

Ansökan görs via mail till info@rnm.nu. Sista anmälningsdag är 4 mars. För att kunna komma med i portfolion ska aktörerna huvudsakligen vara hemmavarande i Västsverige. Ansökan ska innehålla material i form av engelsk biografi, högupplöst pressbild, länkar till ljud- och filmmaterial och länkar till officiell hemsida, kontaktuppgifter samt övriga relevanta länkar. För exempel se här.

Insamling till portfolion sker även via ett flertal referenspersoner och det slutgiltiga urvalet görs i samarbete mellan RNM, referenspersoner från det fria kulturlivet i Västra Götaland samt ett antal externa aktörer. Urvalet ska fokusera på konstnärlig kvalitet samt verka för att balansera mellan perspektiv som genus, ålder och olika musikaliska uttryck.

Ansökan är nu stängd och 2016 års uppdatering av portfolion lanseras den 29 april!

RNM part: Lina Järnegard och Lisa Nordström
Fokusområde: Internationalisering

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top