Konstmusiksystrar

on april 11 | in Nyheter, Slider on start page | by | with No Comments

Konstmusiksystrar är ett nätverk för unga kompositörer och ljudkonstnärer inom konstmusik i åldrarna upp till och med 30 år som definierar sig som kvinnor eller transpersoner. Den 4-5 juni genomför de en helgkurs i ljudkonst och konstmusik på Frilagret i Göteborg. Kursen riktar sig till tjejer och transpersoner i åldrarna 13-19 år. Vi ville veta mer och fick tag på Madeleine Jonsson Gille som sitter i styrelsen för Konstmusiksystrar.

Vad är Konstmusiksystrar?
Konstmusiksystrar är ett nätverk för unga kompositörer och ljudkonstnärer inom konstmusik upp till 30 år som definierar sig som kvinnor eller transpersoner. Konstmusiksystrar fungerar som en trygg miljö där våra medlemmar förutsättningslöst kan mötas, dela erfarenheter, skapa musik samt förändra de rådande strukturerna inom konstmusikscenen.

Den 4-5 juni genomför ni en kurs i ljudkonst och konstmusik på Frilagret i Göteborg. Kan du berätta lite mer om kursen?
Kursen är till för unga tjejer och transpersoner mellan 13-19 år som är intresserade av ljudkonst och konstmusik. Vi kommer lägga stort fokus på att testa olika elektroniska och akustiska instrument och till att utveckla sitt eget skapande. Målet med kursen är att bryta ned många av de barriärer som idag finns i musiklivet. Vi hoppas även att kursen kan få vara en plattform där deltagarna kan mötas och inspireras till att fortsätta skapa konst efter avslutad kurs. Anmälan till kursen är öppen nu. Det är först till kvarn som gäller och det finns bara tolv platser sammanlagt!

Hur kan en engagera sig i Konstmusiksystrar?
Om du är ung ljudskapare inom konstmusik och identifierar dig som kvinna eller transperson är du välkommen att stå med på vår lista. Då får du ta del av samt hjälpa till i Konstmusiksystrars olika projekt, vara del av en stor gemenskap samt stå med i informerande utskick vi gör till arrangörer och institutioner i Sverige. Om du däremot är en arrangör eller arrangörsförening kan du gärna höra av dig till oss för att spåna på ett samarbete för jämställdhet!

Vad är på gång framöver?
I sommar, från och med den 28 juni till slutet på augusti, arrangerar vi “Konstmusiksystrar Presenterar” under Sommaröppet på Stockholms Konserthus där fyra ljudkonstnärer från vår lista ställer ut sina ljudinstallationer. Den 14-16 juli arrangerar Konstmusiksystrar en konferens i Berlin där vi ska samla våra systrar som är verksamma i andra länder och ha workshops och konserter. Till hösten ger Konstmusiksystrar två konserter med Uruppförandeklubben och sedan Samtida Musik. Vi reser även runt till skolor samt andra intresserade och föreläser om Konstmusik ur ett feministiskt och normkritiskt perspektiv. Till våren 2017 planerar vi ett samarbete med Atalante i Göteborg.

Läs mer om Konstmusiksystrar på www.konstmusiksystrar.se

foto: Olof Heinö

Pin It

Related Posts

Comments are closed.

« »

Scroll to top